Proeverijen

Bij Rood, wit & rosé is proeven vanzelfsprekend, want essentieel voor ons concept.

Is de zaak open? Dan kunt u altijd proeven, waarbij u keus hebt uit zo'n 60 wijnen.

Onze winkelklanten bepalen zelf welke wijn ze lekker vinden! Het is minder interessant welke wijn een verkoper zelf graag drinkt. Smaken verschillen nu eenmaal.

Dus: eerst proeven, een paar gratis slokjes staand aan de bar of een netjes geprijsd glas aan tafel. Daarna kunt u dan in de winkel een fles kopen waarvan u zeker weet dat u die wijn thuis met plezier zult drinken.

Overigens kunt u in de winkel ook gratis proeven van onze top-olijfolies (o.a. Masía El Altet), de luxe drinkbalsamico's van Doktorenhof en het wijnzout van Pascal Delbeck.

In de wijnbar van Rood, wit & rosé zijn zo'n 150 wijnen bestellen, warvan circa 60 ook per glas worden geserveerd! Maar u kunt ook op wijnavontuur gaan met 1 of meer (blind)proeftrio's oftewel flights. Een proeftrio bestaat uit een flinke proefslok van 3 wijnen van 1 kleur. U kiest voor 3 rood, 3 wit of 3 rosé, wij kiezen de wijnen. Een trio zoet/dessert kan ook. Nadat u geproefd hebt, vertellen wij u welke wijnen het waren en lichten die kort toe. Een proeftrio kost € 12,-.

Rood, wit & rosé organiseert jaarlijks diverse proefavonden op reservering en inloopproeverijen. U leest de aankondigingen in onze nieuwsbrief, die u kunt aanvragen door ons een mail te sturen.

Daarnaast zijn proeverijen op maat mogelijk voor groepen tot 25 personen aan tafel of tot 40 personen 'staande receptie'.

Wilt u op de hoogte blijven? Vraag ons in een mailtje om toezending van de nieuwsbrief. Recente vindt u op deze site onder 'Nieuwsbrief' en 'Archief'.